Opastettu tutustuminen Suomenlinnaan

 

PAU:N HELSINGIN OSASTO JÄRJESTÄÄ JÄSENILLEEN OPASTETUN TUTUSTUMISKÄYNNIN SUOMENLINNAAN LAUANTAINA 3.9.

Suokki 1

Kokoontuminen Suomenlinnakeskuksen (kuvassa oikealla) edessä Suomenlinnassa klo 12:15. Hintaan sisältyy oman valinnan mukaan joko perinteinen kävelykierros tai tykit ja tunnelit -kävelykierros. Kierrosten kuvaukset ovat ohessa.

Kävelykierrosten jälkeen on tarjolla oman valinnan mukaan kala- tai kasviskeittolounas klo 14:00 ravintola Chapmanissa. Lisäksi hintaan sisältyy pääsylippu Ehrensvärd-museoon. Retken hinta on 10 euroa/henkilö.

Osallistujat saapuvat Suomenlinnakeskukselle omakustanteisesti. Lautat lähtevät Kauppatorilta. HSL-liput kelpaavat vain HSL:n lautalla.

Sitova ilmoittautuminen suoritetaan maksamalla retken hinta 10 euroa osaston tilille viimeistään torstaina 25.8. Tilinumero: FI97 5541 2820 0128 14. Ei muita ilmoittautumisia! Merkitse maksaessasi laskun viestikenttään nimesi, kierros jolle osallistut, sekä kumman lounaan otat.

 Esimerkiksi:

PEKKA POSTELJOONI / KIERROS 1 / KASVIS

tai PIRJO POSTINEITI / KIERROS 2 / KALA

 

OPASTETUT KÄVELYKIERROKSET

Vaihtoehto 1:

Suokki 2

Opastettu kävelykierros

Linnoitusalueella toteutettavan kävelykierroksen aikana kuullaan linnoituksen vaiherikkaasta historiasta ja nykypäivästä. Kierroksella tutustutaan päänähtävyyksiin kuten Susisaaren suureen linnanpihaan ja aikoinaan maailman suurimpaan kuivatelakkaan.

Kierroksen kesto on 1,5 tuntia.

VAIHTOEHTO 2:

Suokki 3

Tykit ja tunnelit -kierros

Opastuksella tutustutaan Suomenlinnan joskus jopa epäonniseen tehtävään puolustuslinnoituksena ja käydään tunneleissa ja kasemateissa. Graniittimuurit liittyivät myös kiinteästi linnoituksen arkielämään ja asumisolosuhteisiin. Oma taskulamppu kannattaa ottaa mukaan tunneleiden pimentoihin!

Kierroksen kesto on 1,5 tuntia.