Vantaalaiset Nääsvillessä

Kaksi henkilöautollista Helsingin osastolaisia matkasi kohti Tamperetta elokuisena lauantaiaamuna. Jännitystä oli ilmassa. Määränpäässä oteltaisiin Nääsville petankki ouppen XXVI.

Turnauksen järjestäjänä toimii PAU:n Pirkanmaan osaston nuoret Jukka Kumpulaisen johdolla. Kuten arvata saattaa, niin 26. turnauksessa oli runsaasti osallistujia alkuajoista lähtien. Iloinen yllätys oli, että mukana oli myös nuoria kisaajia.

Sateessa tai paisteessa

Pelipaikka on vuosien varrella muuttunut useammankin kerran, kun yleisöä haalivat tapahtumat valtaavat suosittuja paikkoja. Tällä kertaa kisattiin Liisanpuistossa. Sään takia petankkia ei olla koskaan peruttu. Sillä mennään, mitä taivaalta tulee. Olosuhteet ovat kaikille samat.

Osastomme jäsenet Raine, Henri ja Tom Heikkilä, Kari Grundström ja Mika Kukkola sekä entinen jäsenemme Jan Heikkilä lähtivät turnaukseen kahdella joukkueella, Team Heikkilä ja Vantaan Hurjat. Mainitut herrat ovat osallistuneet Tampereen tapahtumaan jo kymmenen vuoden ajan.

Rennolla meiningillä

Nääsville ouppenissa on aina tarjolla höyryävän kuumaa Tapolan mustaa makkaraa ja huumoria riittää. Osallistujilla näytti olevan kattava doping-huolto kahveineen, leipineen ja virvokkeineen. Vantaalaisilla oli mukanaan pieni puutarhakalusto, jonka turvin oli mukava virkistäytyä.
Mitalejakin on Vantaalle ropissut, mutta tällä kertaa sijoitukset olivat viides ja yhdeksäs. Ei huono, mukana oli 15 joukkuetta.

Kuulapäät

Voiton vei Kuulapäät Pasilan osastosta. Pirkanmaalle menivät muut mitalisijat. Finaali oli järisyttävän jännittävä. Pirkanmaan nuoriso pisti Kuulapäiden veteraanien puntit liki tutisemaan. Koko paikalla ollut väki seurasi tiivistunnelmaista ottelua, jossa nähtiin peliä parhaimmillaan.

Kiinnostuitko?

Kymmenisen vuotta sitten Handen, Hannu Sjömanin, myötä peliin innostuneet toverimme kuulivat, että Rajakylän kentällä pelailee eläkeläisporukka aina tiistaisin kello 17.00. Nythän on niin, että Team Heikkilä on säännöllisesti Rajiksen kentällä ja kaikki halukkaat ovat tervetulleita pelaamaan.

Pitänee panna kalenteriin ja lähteä treenaamaan. Seuraavana kesänä saatan olla Nääsvillessä ilman kynää ja kameraa. Puolukkahillopurkki eväänä.

teksti ja kuvat
Riitta Pesonen