PAU:n liittokokous päättyi

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn XXV liittokokous pidettiin 7.-9.6.2017 Cumulus Resort Airport Centerissä Vantaalla.

Helsingin osastosta paikalla olivat liittohallituksen jäsenenä Asmo Juvanoja ja liittovaltuuston puheenjohtajana Satu Ollikainen. Osaston varsinaisina kokousedustajina olivat vantaalaiset Seppo Airaksinen ja Jorma Lauronen, espoolaiset Sari Kolehmainen, Jere Mäkinen, Teemu Neuvonen ja Ilona Tolonen sekä helsinkiläiset Ville Asikainen, Rasmus Ivovaara, Tuula Kari, Jarmo Pakkanen, Pertti Pohjanvuori, Timo Väisänen ja Riitta Pesonen, joka kuului myös kokouksen puheenjohtajistoon. Kaiken kaikkiaan edustajia oli 180 koko Suomesta PAU:n eri ammattiosastoista.

Satu Ollikainen ja Riitta Pesonen.

Jorma Lauronen, Timo Väisänen ja Ville Asikainen.

Kokousväkeä puhutti ja huolestutti muun muassa postilakiuudistus. Lakiesitystä pidetään vahvasti postipalveluita, kansalaisten yksityisyydensuojaa ja postialan työllisyyttä heikentävänä. Liittokokous vetosikin voimakkaasti kansanedustajiin lakiesityksen hylkäämiseksi. Esitys on eduskunnan käsittelyssä parhaillaan ja kansanedustajat äänestävät siitä ensi viikolla.

PAU:n puheenjohtaksi valittiin yksimielisesti jatkamaan Heidi Nieminen. Tervehdyksensä kokousväelle esittivät SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen.

Tarkemmin kokouksesta pau.fi.