Näkemiin – vaan ei hyvästi

Osaston toimitsija siirtyy toisiin tehtäviinAloitin osaston toimitsijan tehtävässä 1. elokuuta 2007, yhdeksän vuotta sitten. Minulla ei ollut käsitystä kuinka pitkään toimitsijana olen. Eläkehommaa en siitä ajatellut, mutta jonkin aikaa aioin olla.

Nyt se ”jonkin aikaa” on kulunut. Siirryn toisiin tehtäviin Posti- ja logistiikka-alan Unionin, PAU:n koulutussuunnittelijan työhön 1. elokuuta 2016 lukien. En siis katoa maan ääriin.

PAU:n Helsingin Osaston toimitsijana tulee siis täyteen yhdeksän vuotta. Se ei ole ihan lyhyt aika, yhdeksän vuotta sitten syntynyt lapsi menee syksyllä peruskoulun kolmannelle luokalle, taposta voi tulla yhdeksän vuoden vankeustuomio ja yhdeksän vuoden päästä on vuosi 2025.

Osaston toimitsijan työ ei ole ollut minulle mikään vankeustuomio. Olen saanut tehdä mielenkiintoista, aatteellista työtä jäsenten hyväksi.

Työ on muuttunut paljon omalta kohdaltani kuluneen yhdeksän vuoden aikana, mutta vielä enemmän on posteljoonin työ.

Eikä suinkaan parempaan suuntaan. Aikaisemmin turvallisena ja hyvänä työnantajana tunnettu Posti potkii väkeä surutta pihalle ja työntekijöitä kohdellaan kulueränä, ei voimavarana. Luottamus työntekijäjärjestön ja työnantajan välillä on romahtanut.

Kyllä te tämän tiedätte.

Olen saanut toimitsijan työssäni tavata mielenkiintoisia ja hyviä tyyppejä. Se on hienoa.

Tässä saranavaiheessa kiitän kaikkia kanssataivaltajiani tähänastisesta yhteistyöstä.

Kuten tuossa aiemmin kirjoitin, en katoa maan ääriin. Oletankin tapaavani mahdollisimman monta PAU:n Helsingin Osaston jäsentä PAU:n laadukkaan koulutuksen tai muiden liiton tapahtumien yhteydessä.

Tämä on loitsu vaan ei lähtö. Näkemiin – vaan ei hyvästi.

Juha Jaatinen

PAU:n koulutussuunnittelija (1.8. 2016 lukien)