AJANKOHTAISTA

VUOSIKOKOUS 2021

VUOSIKOKOUSKUTSU 2021

PAUn Helsingin osasto ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään Kuljetusliittojen Hakaniemi-salissa osoitteessa John Stenbergin ranta 6 lauantaina 20.3.2021 alkaen klo 11.00. Kahvitarjoilu kello 10.30.

Osaston vuosikokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat:
•Valitaan osaston puheenjohtaja ja toimikunta.
•Esitetään edellisen vuoden 2020 tili- ja toimintakertomus.
•Hyväksytään talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2021.
•Valitaan liittokokousedustajat.
•Käsitellään liittokokous- ja valtuustoaloitteet.

Lisäksi
•PAUn ajankohtaiskatsauksen pitää PAU:sta Juha Pöyry.

Kokouksen jälkeen osasto tarjoaa vaihtoehtoisen ruokailumahdollisuuden.

Sitovat ilmoittautumiset kokousruokailun vuoksi viimeistään keskiviikkona 17.3.2021 tekstiviestillä numeroon 040 588 4023 tai 044 514 2832 tai sähköpostilla pau.helsinginosasto@gmail.com.

TERVETULOA PÄÄTTÄMÄÄN JA KESKUSTELEMAAN!

Tulethan kokoukseen vain terveenä ja muistat hyvän käsihygienian. Kokouksessa käytettävissäsi on kasvomaskeja ja käsidesiä. Koronatilanteen vuoksi kokoukseen on mahdollista osallistua myös etänä. Tällöin tarvitset TEAMS-sovelluksen, joka voidaan ladata joko puhelimelle tai tietokoneelle. Mikäli osallistut etänä, ilmoitathan sähköpostiosoitteesi, jotta voimme lähettää kokouksen TEAMS-linkin.

Ota jäsenkortti mukaan kokoukseen.

Toimikunta

Pyydetään esityksiä kevätvaltuuston kokoukseen, Talvipäivät 2021 siirretty huhtikuulle!

POSTI- JA LOGISTIIKKA-ALAN UNIONI PAU ry:n LIITTOVALTUUSTON KEVÄTKOKOUS 14.4.2021 HELSINGISSÄ

•Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Helsingin osasto kerää jäsenistönsä valtuustolle esittämät esitykset ja toimittaa ne liittoon. Kirjaa esityksesi perusteluineen. Esitykset tulee lähettää osaston sähköpostiin pau.helsinginosasto@gmail.com torstaihin 25.2.2021 mennessä.

ESITYKSIÄ TEKEMÄLLÄ VOIT VAIKUTTAA ASIOIHIN!

TALVIPÄIVÄT 10.-11.4.2021 SEINÄJOELLA

•Talvipäivät on siirretty helmikuulta huhtikuulle. Talvipäivien liikuntalajit ja eläkeläistilaisuus on peruttu.
•Muista siirtää jo mahdollisesti varaamasi majoitus oikeaan ajankohtaan.
•Osaston tarjoamalle illalliselle tai muihin ruokailuihin ei tarvitse ilmoittautua uudestaan.
•Jos vasta nyt päätät lähteä mukaan Talvipäiville, niin vielä kerkeät ilmoittautua ruokailuihin! Kaikkiin ruokailuihin on ilmoittauduttava viimeistään 11.3. osaston sähköpostiin pau.helsinginosasto@gmail.com. Nimi ja mikä/mitkä ruokailut.
Illallisen maksaa osasto. Lounas/lounaat tulee maksaa viimeistään 11.3. tilille: PAU:n Helsingin osasto FI97 5541 2820 0128 14.

LÄHDE MUKAAN PAULAISTEN TALVIPÄIVILLE!

Ruokalistat:

La 10.4.2021

Lounas 12,80 euroa / henkilö, Seinäjoki Areena
Herkullinen ja raikas salaattipöytä
Broileria ratatouille, Yrttiriisiä
Paahdettua kaudenkasvista
Sienipasta
Leipäpöytä ja levitteet
Makuvesibaari
Omenapiirakka ja vaniljakastike
Kahvi/tee

Illallisbuffet 29,50 euroa / henkilö, Lakeus Matador
Vihersalaattia ja vinaigrettea
Marinoituja tomaatteja
Mummon kurkkuja
Maalaispastasalaattia
Savulohisalaattia
Karpalo-coleslaw’ta
Metsäsienisalaattia
Lasimestarin siikaa
Talon leipää ja kirnuvoita
Lohta yrtti-smetanakuorrutteella
Porsaan sisäfileetä ja pippurikastiketta
Lohkoperunoita ja lämpimiä kasviksia
Punajuuri-aurajuustovuokraa
Kahvi / tee
Kropsua hillolla ja kermavaahdolla
Ruokajuomana jäävesi ja maito sisältyvät hintaan.

Su 11.4.2021

Lounas 15 euroa / henkilö, Lakeus Matador
Salaattibuffet
Karamellisoitua Pulled Porkia
Bataattilohkoja
Kasvisgratiinia
Kahvi / tee
Talon suklaakakkua
Ruokajuomana jäävesi ja maito sisältyvät hintaan.

PAUn XVI TALVIPÄIVÄT SEINÄJOELLA 20.-21.2.2021

Koronatilanteesta huolimatta Talvipäivien järjestelyt ovat täydessä vauhdissa. Koronatilanne saattaa kuitenkin vaikuttaa Talvipäivien toteutumiseen. Lauantaina Seinäjoki Areenassa ohjelmassa avajaiset, ammattiryhmäpalaverit, eläkeläistilaisuus ja liikuntatapahtumat. Iltajuhla ja sunnuntain työehtoklinikka pidetään Sokos Hotel Lakeudessa.

Helsingin osasto tarjoaa jäsenilleen illallisen sekä korvaa kuitteja vastaan yhden yön majoituksen ja matkat halvimman matkustustavan mukaan.

Talvipäivien liikuntalajit: Salibandy kello 11-16 (maalivahti+viisi kenttäpelaajaa), lentopallo kello 11-16 (4-6 kenttäpelaajaa) ja keilaus naisten tai miesten sarja harraste- tai kilpasarjassa. Osasto kokoaa joukkueet joukkuelajeihin, jos ilmoittautuneita on riittävästi. Keilailun osalta ilmoittautumiset jo nyt sitovasti. Kaikkiin lajeihin ilmoittautumiset osaston sähköpostiin pau.helsinginosasto@gmail.com viimeistään 31.12. Nimi/laji/sarja.

Majoitus tulee varata itse. Muutamia huoneita on varattu Seppo Airaksisen toimesta, lisätietoja seppo.airaksinen@posti.com, 050 572 3805. Majoitusvaihtoehtoja:
• Sokos Hotel Lakeus Standard 98€ 1hh, 118€ 2 hh, Superior 20-25€ lisähintaan. Hintaan sisältyy aamiainen. 0107648000, lakeus.seinajoki@sok.fi
• Sokos Hotel Vaakuna, Standard 103€ 1hh, 123 € 2 hh, Superior 20-30€ lisähintaan. Hintaan sisältyy aamiainen. 0107647000, vaakuna.seinajoki@sok.fi
Sokos hotellien varaustunnus BPAU2021 Ryhmävaraukset sekä ennakkolaskun haluavat myyntipalvelu.seinajoki@sokoshotels.fi, 0107648100 arkisin kello 9-16.
• Scandic Seinäjoki, varaustunnus BPAI190221, Cabin (ei ikkunaa) 75 € 1hh ja 95 € /2hh. Standard twin 80 € /1hh ja 100 € /2hh. Hintaan sisältyy aamiainen. 0624130019, seinajoki@scandichotels.com
• Hotelli-Ravintola Alma, Alman päärakennus ja Alman Uusi Torni 98€ / 1hh ja 128€ / 2hh. Huonehinnat sisältävät paikoituksen, saunaosaston käytön sekä aamiaiset pääsalissa, 064215200 tai 0405615079.

Kaikkiin ruokailuihin on ilmoittauduttava viimeistään 31.12. osaston sähköpostiin pau.helsinginosasto@gmail.com. Nimi ja mikä/mitkä ruokailut.

Illallisen maksaa osasto. Lounas/lounaat tulee maksaa viimeistään 31.12. tilille:
PAU:n Helsingin osasto FI97 5541 2820 0128 14.

La 20.2.2021
Lounas 12,80 euroa / henkilö. Seinäjoki Areena
Herkullinen ja raikas salaattipöytä
Broileria ratatouille, Yrttiriisiä
Paahdettua kaudenkasvista
Sienipasta
Leipäpöytä ja levitteet
Makuvesibaari
Omenapiirakka ja vaniljakastike
Kahvi/tee

Illallisbuffet 29,50 euroa / henkilö. Lakeus Matador
Vihersalaattia ja vinaigrettea
Marinoituja tomaatteja
Mummon kurkkuja
Maalaispastasalaattia
Savulohisalaattia
Karpalo-coleslaw’ta
Metsäsienisalaattia
Lasimestarin siikaa
Talon leipää ja kirnuvoita
Lohta yrtti-smetanakuorrutteella
Porsaan sisäfileetä ja pippurikastiketta
Lohkoperunoita ja lämpimiä kasviksia
Punajuuri-aurajuustovuokraa
Kahvi / tee
Kropsua hillolla ja kermavaahdolla
Ruokajuomana jäävesi ja maito sisältyy hintaan

Su 16.2.2021
Lounas 15 euroa / henkilö, Lakeus Matador
Salaattibuffet
Karamellisoitua Pulled Porkia
Bataattilohkoja
Kasvisgratiinia
Kahvi / tee
Talon suklaakakkua
Ruokajuomana jäävesi ja maito sisältyy hintaan

LÄHDE MUKAAN PAULAISTEN TALVIPÄIVILLE!

HALVALLA EI SAA HYVÄÄ!

POSTIN LAATUONGELMAT: HALVALLA EI SAA HYVÄÄ
Liittovaltuuston kannanotto julkaistu: 06.11.2020, 13:50
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn liittovaltuusto muistuttaa, että postinjakelun laatuongelmiin vaikuttaa työehtoshoppailu, jakelukilpailu ja huonot ratkaisut henkilöstöpolitiikassa. Samalla kun Posti irtisanoo ja osa-aikaistaa omia työntekijöitä se hakee uusia työntekijöitä huonommilla työehdoilla alihankinnan ja vuokratyövoiman kautta.

Postinjakelun laatuongelmat eivät johdu yksistään Postista. Suomessa toimii Postin lisäksi tällä hetkellä 16 jakeluyritystä, jotka jakavat kirjeitä, lehtiä ja mainoksia. Postille palautui esimerkiksi syyskuussa tuhansia PKS Jakelu Oy:n väärin jaettuja kirjeitä. Yksi yhtiön omistaja Sanoma uutisoi Helsingin Sanomissa Postin jakeluvirheistä (ei kuitenkaan omista) viimeksi lokakuussa. Kilpailevissa jakeluyrityksissä noudatetaan niin ikään vuokratyöyritysten ja alihankkijoiden tapaan alan heikompaa työehtosopimusta. Postinjakelussa kilpailua hupenevista markkinoista käydään työntekijöiden työehtoja ja palkkoja polkemalla.

HALPA TYÖEHTOSOPIMUS EI ELÄTÄ
Viime vuosina on noussut esiin ilmiö nimeltä työehtoshoppailu. Työntekijöitä on useilla aloilla siirretty halvemman työehtosopimuksen piiriin, joka on tarkoittanut merkittäviä heikennyksiä työntekijöiden palkkoihin ja työehtoihin. Postissa työehtoshoppailua jatketaan palkkaamalla yhä enemmän työntekijöitä vuokratyövoiman ja alihankinnan kautta. Vuokratyönantajat ja alihankintayritykset noudattavat työntekijöihinsä pääasiassa alan halvempaa työehtosopimusta, jossa palkat ja muut työehdot ovat selvästi heikommat kuin alan yleissitovassa Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksessa.

Halpa työehtosopimus ei elätä. Varsinkin pääkaupunkiseudulla vuokratyöntekijöiden vaihtuvuus on suuri, kun työntekijät huomaavat, että palkka ei riitä elämiseen. Harva työntekijöistä pysyy hommissa edes kuukautta, useat vain muutaman päivän. Mikä tahansa muu työ kiinnostaa, kuin fyysisesti raskas, matalapalkkainen osa-aikatyö. Myös kielitaito on ongelma. Kaikilta vuokratyöntekijöiltä ei vaadita suomen kielen osaamista, joka vaikuttaa luonnollisesti jakelun laatuun.

PAUn liittovaltuusto painottaa, että suomalaisten luottamus Postiin ja yleisesti postinjakelun laatuun voidaan yhä palauttaa. Käytännössä tämä edellyttää inhimillistä henkilöstöpolitiikkaa ja työehtokikkailun lopettamista.

Lisätietoja:
Heidi Nieminen, puheenjohtaja, puh. 050 340 3217
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on posti-, viestinvälitys- ja logistiikka-aloilla toimivien noin 26 000 toimihenkilön ja työntekijän vahva ammattiliitto. PAU on Postin suurin työntekijä- ja toimihenkilöjärjestö.

ÄÄNESTÄ HENKILÖSTÖN EDUSTAJA POSTIN HALLITUKSEEN

Äänestysaika päättyy sunnuntaina 11.10. klo 23.59.

Posti Groupin hallitus etsii henkilöstön edustajaa hallitukseen! Käy äänestämässä oman henkilöstöryhmäsi ehdokasta, ja vaikuta siihen, kuka edustaa Postin henkilöstöä Posti Groupin hallituksessa!

Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki Posti Groupiin kuuluvien suomalaisten yhtiöiden työntekijät. Äänestämään pääset tämän linkin takaa: https://sahkoinenvaali.fi/aanesta/ Äänestämiseen tarvitset vain verkkopankkitunnukset.

Olen ehdolla henkilöstön edustajaksi Postin hallitukseen

Satu Ollikainen, postin jakelun ja käsittelyn valtakunnallinen pääluottamusmies. Postissa olen ollut 25 vuotta, joten Posti yrityksenä on hyvin tuttu.

Vuodesta 2004 alkaen olen ollut päätoiminen edunvalvoja, ensin alueluottamusmies, sitten alueellinen pääluottamusmies ja vuodesta 2018 lähtien valtakunnallinen pääluottamusmies. Vuosina 2013 – 2017 toimin PAUn liittovaltuuston puheenjohtajana ja vuodesta 2017 alkaen olen ollut PAUn liittohallituksen 1. varapuheenjohtaja.

Työtä teen suurella sydämellä työntekijöiden eteen. Pitkä työura ja edunvalvonta auttavat ymmärtämään myös muitakin liiketoimintoja kuin vain postin jakelua ja käsittelyä. Mikäli minut valitaan hallitukseen, on minulla jo olemassa hyvät suhteet sekä työantajaan, että työntekijäpuoleen, joita kautta asioita voidaan viestittää molempiin suuntiin.

Postin hallitukseen haluan viestittää sitä, kuinka tärkeä voimavara on hyvä, ammattitaitoinen ja motivoitunut työntekijä. Tämä on tämänhetkisessä työelämässä täysin unohtunut, osa-aikaistamiset, silppu- ja pätkätyö ovat siitä esimerkkinä. Hyvä henkilöstöpolitiikka auttaa yritystä myös pärjäämään epävakaassa tilanteessa.

KÄYTÄ ÄÄNIOIKEUTTASI JA ÄÄNESTÄ

Osaston vuosikokous 2020 pidettiin viivästyneenä 12.9.

Kokouksessa osaston puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Satu Ollikainen.

Toimikunnan kooksi päätettiin kuusi varsinaista jäsentä ja kolme varajäsentä.

Vuoden 2020 toimikunta:
• Varsinaiset jäsenet aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan: Heinävaara Tuomo, Ivovaara Rasmus, Pakkanen Jarmo, Pohjanvuori Pertti, Rajala Juhani ja Viitaniemi Jaana.
• Varajäseniksi vapaaehtoisesti ilmoittautuneet arvotussa järjestyksessä: 1. Väisänen Timo, 2. Sievilä Riitta ja 3. Matilainen Olli.

Vuosikokous päätti yksimielisesti, että osaston Siltasaarenkadulla sijaitseva kiinteistö myydään Rakennusliitolle. Kauppakirjat tehtiin 18.9.2020. Osasto jää tilaan vuokralle toistaiseksi kuukauden irtisanomisajalla. Osaston arkistot toimitetaan Työväen Arkistoon ja arvotavaroille etsitään sopivat sijoituspaikat.

Vuosikokouksessa tehtiin kysely siitä, mihin jäsenten vapaa-ajan toimintaan tai mahdollisesti johonkin muuhun osaston varoja tulisi käyttää. Kerro ehdotuksesi osastolle edunvalvojien kautta tai osaston sähköpostiin: pau.helsinginosasto@gmail.com

Kiitos
Toimikunta

VUOSIKOKOUS 12.9.2020

VUOSIKOKOUSKUTSU

PAUn Helsingin osasto ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään Kuljetusliittojen Hakaniemi-salissa osoitteessa John Stenbergin ranta 6 lauantaina 12.9.2020 alkaen klo 11.00. Kahvitarjoilu kello 10.30.

Osaston vuosikokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat:
• Valitaan osaston puheenjohtaja ja toimikunta.
• Esitetään edellisen vuoden tili- ja toimintakertomus.
• Hyväksytään talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2020.

Lisäksi
• PAUn ajankohtaiskatsauksen pitää puheenjohtaja Heidi Nieminen.
• Päätetään osaston kiinteistön, Siltasaarenkatu 4, 6. krs, myymisestä.
• Vuosikokoukseen osallistuvien osaston jäsenten kesken arvotaan neljä 50€ lahjakorttia S-ryhmän kauppaan.

Kokouksen jälkeen osasto tarjoaa lounaan ja kaksi ruokajuomaa La Mer-ravintolassa.

Sitovat ilmoittautumiset kokousruokailuun viimeistään maanantaina 7.9.2020 tekstiviestillä numeroon 040 588 4023 tai 044 514 2832 tai sähköpostilla pau.helsinginosasto@gmail.com. Muista mainita mahdollinen erityisruokavalio.

TERVETULOA PÄÄTTÄMÄÄN JA KESKUSTELEMAAN!

Huomioi muuttunut kokouspaikka!

Tulethan kokoukseen vain terveenä ja muistat hyvän käsihygienian. Kokouksessa käytettävissäsi on kasvomaskeja ja käsidesiä.

Ota jäsenkortti mukaan.

Toimikunta

VUOSIKOKOUS 2020 SIIRRETÄÄN

Lauantaiksi 28.3.2020 koolle kutsuttu osaston vuosikokous siirretään pidettäväksi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

NYT ON AIKA ASETTUA EHDOKKAAKSI EDUNVALVONTAAN!

PKS-ALUEELLA MENEILLÄÄN KOLME EHDOKASASETTELUA
Työsuojelun 1. ja 2. varavaltuutetun ehdokasasettelu päättyy 6.3.2020.
Paikallisten luottamus- ja varaluottamusmiesten ehdokasasettelu päättyy 11.3.2020.
Työsuojeluasiamiesten ehdokasasettelu päättyy 4.3.2020.
Lisätietoa työpaikaltasi ja edunvalvojilta.
Ehdokasasetteluiden päätyttyä mahdollisista vaaleista ilmoitetaan myöhemmin.

Postin mediatiedote alueellamme aloitetuista yhteistoimintaneuvotteluista

Postipalvelut jatkaa henkilöstön kanssa 2019 sovittuja neuvotteluja jakelutyön uudistamiseksi
22.01.2020
Vuonna 2019 tehtiin Postipalvelujen henkilöstön kanssa neuvoteltuja muutoksia lajittelu- ja jakelutyöhön ja toimintamalleihin muutoksia, jotka vastaavat paremmin asiakkaiden tarpeisiin. Samalla sovittiin, että henkilöstöön liittyviä vaikutuksia arvioidaan myöhemmin. Postipalvelut jatkaa perusjakelussa 2019 alkaneita yhteistoimintaneuvotteluja.
Henkilöstön kanssa etsitään ratkaisuja päivittäiseen työhön myös syksyn 2019 työehtosopimusneuvotteluissa sovittujen joustojen mukaisesti. Asiakkaiden tarpeet muuttuvat aiempaa nopeammin ja nyt tarvitaan keinoja työajan, työn rytmittämisen ja työssäkäyntialueen osalta. Tavoitteena on tehdä tarvittavat muutokset ilman irtisanomisia.
– Teemme kaikkemme ja käytämme monia keinoja, että irtisanomisia ei tulisi. Työaikoihin ja työntekopaikkoihin voi tulla muutoksia. Nämä neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa, sen jälkeen vasta tiedämme tuloksen. Tavoitteenamme on yhdessä henkilöstön kanssa löytää ratkaisut, joiden avulla muutosten vaikutus pystytään pitämään maltillisena ja työ mielekkäänä, kertoo Postipalveluiden tuotannosta vastaava johtaja Sami Reponen.
29. tammikuuta jatkuvat neuvottelut koskevat perusjakelua pääkaupunkiseudulla ja Lounais-Suomen alueella. Neuvottelut eivät koske varhaisjakelua eli sanomalehtien jakelua.
Koneellisen lajittelun lisääminen vähentää käsin tehtävää työtä
Käsin tehtävän lajittelutyön määrä vähenee voimakkaasti edelleen. Koneellinen lajittelu nopeuttaa prosessia ja hoitaa raskaat työvaiheet. Kun lähetykset lajitellaan koneellisesti, postinjakaja saa postinsaajan osoitetasolle valmiiksi lajitellut postit eikä niitä tarvitse enää käsin lajitella osoitetasolle.
– Postinsaajille nämä muutokset eivät juuri näy, mutta suurille lähettäjäasiakkaillemme tällä on merkitystä. Pystymme palvelemaan ketterämmin ja kustannustehokkaammin sekä tarjoamaan digitaalisia lisäpalveluja ja ajantasaisesti kerättyä tietoa. Lähettäjäasiakkaat pystyvät jo pitkälti esimerkiksi seuraamaan, missä heidän lähetyseränsä liikkuu prosessissamme, Reponen kertoo.
Voimakkaasti viikonpäivittäin ja sesongeittain vaihteleva kysyntä lisää osa-aikaisen työn tarvetta
Eri viikonpäivinä tarvitaan eri määrä työvoimaa ja työtunteja, jotta palvelut voidaan tuottaa asiakkaiden ostamilla tavoilla. Myös sesonkien vaikutus kysyntään on suurta. Osa-aikaisen työn tarve lisääntyy merkittävästi, kuten muillakin palvelualoilla.
– Tuemme henkilöstöämme ja teemme kaikkemme, jotta löydämme osa-aikaisista työtehtävistä sellaisia työkokonaisuuksia, joista työntekijän niin halutessa muodostuisi kokoaikaisen työn tuntimäärä. Henkilöstömme käytössä on myös Uusi polku -ohjelma, joka tukee siirtymistä Postin ulkopuolelle henkilökohtaisten ratkaisujen myötä, Reponen sanoo.

© 2019 Copyright - PAU Helsingin osasto